Blog #9 End of a decade

Bye bye!

Het klinkt cheesy, maar het is echt waar; het jaar is echt bizar hard voorbij gevlogen! Schreef ik mijn vorige blog nog aan het frisse begin van de lente van 2019, zo zit ik nu met een dekentje op de bank met een beker thee en een pak overgebleven Ikea kerstkoekjes naast me. Mijn planning om met regelmaat een nieuwe blogpost te schrijven is me dus niet helemaal gelukt helaas.

Papieren influencers

Met 2020 nu zo dichtbij sluit ik ook mijn eerste Cotton Candies decennium af. Een korte terugblik op de afgelopen 10 jaar kan niet uitblijven natuurlijk. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik in januari 2010 mijn eerste persberichten in grote roze enveloppen de deur uit deed om de tijdschriften kennis te laten maken met Cotton Candies. In de tijd toen we nog nooit van Instagram of Pinterest hadden gehoord, waren de tijdschriften de influencers van nu. Dus om jezelf dan een aantal weken later terug te zien in diezelfde populaire magazines was echt een eer en zo onwerkelijk!

10K

In 2010 waren nog maar zo’n 10.000 Nederlandse webwinkels actief, ik voelde me toen een soort pionier om daar ook deel van uit te maken. Inmiddels voel ik mij een oude rot, die veel webwinkels heeft zien komen en gaan. Hoewel social media nog niet heel groot was, toen had ik eigenlijk meer het gevoel dat ik dichtbij mijn klanten stond en ik weinig moeite hoefde te doen om zichtbaar te zijn dan ik nu heb. Want 10 jaar later kunnen we als web-ondernemers via heel veel verschillende (social media) kanalen communiceren en onszelf laten zien, alleen is inmiddels het aantal webshops ook bijna vertienvoudigd.

Van E- naar M-Commerce

Terugkijkend zijn er de afgelopen 10 jaar Cotton Candies behoorlijk wat verschillende huisstijlen en logo’s voorbij gekomen. De meeste logo’s waren eigen ontwerp en veranderen mee met mijn persoonlijke smaak en aan de eisen en wensen waar een moderne webshop lay-out aan moest voldoen. Wie had destijds nou kunnen voorstellen dat nu de meeste online aankopen op een mobiel apparaat worden gedaan, in plaats van achter een desktop computer? Mijn eerste webshop was een gratis Wordpress pagina waar alleen via mail besteld kon worden. Anno 2019 wereld ben ik trotse eigenaar van een ‘mobile compatible’ webstore met gloednieuwe (en extern ontworpen) huisstijl en logo.

Best Seller

Het item waarmee CC 9 jaar geleden echt ineens door het geluid ging was de customizable tekstarmband. Toen moest ik nog al mijn materiaal en gereedschap op de gok uit Amerika laten komen, dit was allemaal nog niet in Nederland te koop. En wat als een soort uitprobeersel begon, zorgde er in 2013 voor dat ik mijn kantoorbaan volledig op kon zeggen. Duizenden tekstarmbanden en jaren verder, worden ze nog regelmatig besteld door jullie.  Ze zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart houden.

Full-time

Het waren hectische jaren, de meeste weekenden waren gevuld met deelnames aan markets en beurzen. Ik sleepte me een breuk met aankleding en displays voor mijn marktkramen, complete snoepwinkeltjes leken het wel. Ik reisde de hele Randstad door voor het geven van home shopping party’s en workshops. En ik ontmoette zoveel leuke lieve klanten en inspirerende mede ondernemers. Het rustig genieten van mijn succes schoot er jaren bij in, maar de energie die ik van alles kreeg leek onuitputtelijk! 60-Urige werkweken waren geen uitzondering, het voelde namelijk nooit als wérken, niet zoals dat voelt wanneer je voor een werkgever werkt in ieder geval.

Prive

Ook naast CC gebeurde er in mijn privé leven ook van alles natuurlijk. Ik verloor mijn lieve Franse Bulldogje Charley, het grootste gemis dat ik ooit ervaren heb. Mijn Facebook status veranderde van Getrouwd naar Single en van Single naar ‘ Relatie met’.  En mijn LinkedIn status ging van ‘zzp-er’ naar ‘zzp-er met een office bijbaan’. Mijn koopwoning in een buitenwijk in Den Haag verruilde ik voor een mini appartement midden in het centrum. Ik genoot volop van het vrije leven in de stad en het nachtleven en privileges van het hebben van een relatie met Fabian die Producer/DJ is. En wat ooit zo ver weg en heel erg leek; de overgang dit jaar van 30-er naar 40-er verliep pijnloos en geruisloos. Ik ben inmiddels niet meer bang om keuzes te maken en mijn gevoel te volgen. En ik ben mij nu veel meer bewust van wie ik ben en wat ik wel en niet wil.

Whislist

Voor het komende decennium heb ik natuurlijk wel een aantal dingen op mijn wishlist staan, waaronder in ieder geval minimaal 1 hond :) Daarnaast hoop ik natuurlijk dat het weer 10 jaar vol genieten, liefde, inspiratie, groei, bijzondere ontdekkingen en nieuwe creaties gaan worden. En al het goeds dat ik mijzelf toewens, wens ik jou natuurlijk ook toe!

Ik heb er zin in; bring it on!!

Liefs, Melina

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.