Blog #6 CC Kiss Me!

Bewust

Bewuster gaan leven en écht goed voor mijn lichaam gaan zorgen stonden al een tijdje op mijn to-do list. Maar eerder dan begin dit jaar leek er niet van te komen.

Door omstandigheden stopte ik tijdelijk met het eten van alle dierlijke producten. En wat eerst een hele opgave leek is inmiddels een (goede) gewoonte geworden die ik graag blijf houden.

Ik voel me goed bij een plantaardig ‘dieet’ en het scheelt ook dat er bij mij een Ekoplaza om de hoek zit waar ik fijne producten kan kopen om een lekkere vegan maaltijd te maken.

Natuurlijk heb ik soms ook even van die craving momenten dat ik intens verlang naar een gekookt eitje, warme chocolademelk met slagroom of verse sashimi. Maar ik weet dat ik me achteraf beter voel wanneer ik een alternatief gekozen heb en niet toegegeven heb aan het moment.

Paraffine junkie

Naast het bewust eten ben ik ook mijn beauty stash eens onder de loep gaan nemen. Make-up gebruikte ik al amper, maar mijn collectie bodyproducten en crèmes moesten het toch ontgelden. Het feit dat ik het grootste gedeelte van de ingrediënten niet eens uit kon spreken, ik geen idee had wat het allemaal was, waren voor mij reden genoeg alle Unilever producten weg te gooien.

Nu met de winterkou op komst krijgen we allemaal weer te maken met droge en kapotte lippen. Tot voor kort had ik altijd een klein potje Vaseline bij me, wie is niet mee opgegroeid? Tot ik recent pas ontdekte dat dit een afvalproduct uit de aardolie industrie is, totaal niet thuis hoort in de verzorgende huidproducten en je zelfs een paraffine verslaving van kunt krijgen.

Kiss Me!

Maar hoe ga ik deze winter dan doorkomen zonder dat de vellen aan mijn gekloofde lippen hangen? Want de meeste lipbalsems van bekende merken zitten ook boordevol chemische stofjes. Ik besloot zelf aan de slag te gaan en ging op zoek naar de best verzorgende en natuurlijke ingredienten waarmee ik een eigen lipbalsem kon maken.

Geen mineralen grondstoffen, geen chemicaliën of kunstmatige geur en kleurstoffen. Maar zorgvuldig uitgekozen natuurlijke ingrediënten zoals mango butter, shea butter, jojobaolie en vitamine E. Gecombineerd met een dosis pure liefde, zijn dit de basis ingrediënten van de CC Kiss Me! Lip Balms geworden.

En yay goed nieuws! Gun jij jezelf net als ik deze winter ook een echt verzorgende lip balsem? Ik heb ze nu tijdelijk in de webstore gezet, je vindt ze in de December giftshop. Daar vind je ook de lijst met alle gebruikte ingrediënten die allemaal gewoon uit te spreken zijn...

Liefs, Melina

Pssst, binnenkort volgt er een leuke actie met de CC Kiss Me! Lip Balms. Meer daarover lees je in de komende nieuwsbrief.

Ben je nog geen CC member; sign up now! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.