Blog #5 Positive Thinking Day

PTD

Een betere dag voor het schrijven van een nieuwe blogpost als vandaag had ik niet kunnen kiezen. Instagram herinnerde mij er namelijk vanmorgen aan dat het vandaag Positive Thinking Day is. En Google leerde mij vandaag niet alleen dat Positive Thinking Day (PTD) al sinds 2003 bestaat, maar ook krijg ik tips hoe ik deze dag eenvoudig kan vieren. Alles kan en alles mag, zolang het maar positief is. Telt het feit dat ik voor het schrijven van deze post mijn laptop heerlijk op een zonovergoten terras heb opengeklapt, ook?

Daily Routine

Positief, natuurlijk wil ik dat zijn; elke dag overladen met nieuwe energie vóór de wekker mijn bed uit springen, mijzelf een half uur in de spiegel positieve affirmaties toespreken en vervolgens de hele dag stralend en zorgeloos genieten van al het moois om mij heen; living the Instagram Life!

Maar de waarheid is dat dit helaas nog niet mijn dagelijkse routine is. Soms zijn er dagen achtereen dat ik mijzelf laat opslokken door alle onzekerheden die het zzp-er-zijn met zich meebrengt. Ik kan mij soms zo ontzettend kwetsbaar voelen, zonder vangnet is het af en toe doodeng om in mijn eentje te vliegen en keuzes en risico’s te nemen om overeind te kunnen blijven staan.

Unique Selling points

De tegenstellingen zijn soms zo groot;  wat eigenlijk pluspunten en mijn ‘unique sellingpoints’ zijn, ervaar ik tegelijkertijd als minpunten, zwakte en onzekerheden. Zou het verschil maken als ik geen creatieve maar een ander soort ondernemer was en niet afhankelijk zou zijn van omzet door eigen creaties? Of krijg je dan weer te maken met hele andere onzekerheden en hoort dit gewoon bij het ondernemen? Ben ik de enige ondernemer die deze struggles regelmatig heeft? 

Eigen baas zijn is vrijheid en een voorrecht, waarom kan ik mijzelf dat toch zo slecht verkopen?

Liefs, Melina

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.