#Blog 11 Melinawaty

Mijn grote liefde

Na ruim tien jaar gingen vandaag de laatste Cotton Candies bestellingen de deur uit. En hoewel de nieuwe webshop al een aantal dagen online staat en de nieuwe bedrijfsnaam geen geheim meer is was het voor mij toch even een moment om even bij stil te staan.

Het was een afsluiting van een bijzonder tijdperk dat een groot deel van mijn leven uitmaakte. Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt, 5 jaar lang ervaren hoe het is om fulltime zelfstandig ondernemer te zijn en hierdoor ook zoveel geleerd. Er waren ook minder leuke tijden en heb ik bepaalde keuzes moeten maken om overeind te blijven staan. Maar al die tijd is Cotton Candies altijd mijn grote liefde geweest waar ik alles voor over had.

What’s in a name

Toen ik het idee kreeg om van bedrijfsnaam te veranderen, wist ik eigenlijk gelijk wat het moest worden; Melinawaty. Terug naar mijn roots, want dit is mijn volledige voornaam die ik in Indonesie van mijn biologische moeder heb gekregen.

En mijn eigen naam voldeed eigenlijk aan al mijn wensen; ik wilde graag een unieke bedrijfsnaam die dicht bij mij zou staan en voor een leven lang bij mij én wat ik doe zou passen. Een naam mooi in haar eenvoud, clean en tegelijkertijd ook warm en persoonlijk.

Inspiratie

Mijn plan was om op mijn verjaardag zondag 3 mei live te gaan met melinawaty.com, dat leek mij een heel mooi en symbolisch moment. Een nieuwe fase in te gaan aan het begin van mijn nieuwe levensjaar!

Ik had bij het ontwerp en de uitvoering van de webshop de touwtjes weer volledig zelf in handen. Beter gezegd; ik heb alles zelf gedaan. Want ik wilde heel graag dat deze webshop écht een verlengstuk van mijzelf zou zijn. Mijn plan was om een rustige en lichte sfeer te creëren waarbij ik ook het handgemaakte en ambachtelijke aspect van mijn werk duidelijk naar voren wilde laten komen.

De foto’s die ik recent van mijn studio had laten maken gebruikte ik zelf als moodboard voor het verdere ontwerp van de hele webshop. Eigenlijk inspireerde ik mijzelf met mijn eigen werkplek. :) Persoonlijker dan dit kon ik het nergens anders krijgen en was het cirkeltje weer rond.

Knop omzetten

Ik had geen ervaring met het omzetten van een webshop naar een nieuwe domeinnaam en alles wat daarbij komt kijken dus ik vond het hele traject ontzettend spannend. Er zou natuurlijk heel veel mis kunnen gaan en het was ook nog even afwachten hoeveel tijd alles nodig zou hebben voordat het weer zou werken. Om geen onnodige stress te krijgen besloot ik dat ik vrijdag ’s nachts de omzetting naar het nieuwe domein zou doe. Zodat er tijd was voor eventuele damage control en ik daarna ook op mijn gemak de laatste puntjes op de i kon zetten.

Om 0.00 uur ging de knop om en gelukkig verliep de omzetting zonder problemen, er was geen kostbare data verloren gegaan. Daarentegen was ik tot 8 uur ’s morgens bezig met het ‘even’ zetten van die laatste puntjes…Ik wist op een gegeven moment wel dat ik toch niet had kunnen slapen, wetende dat het nog niet helemaal af was.

Nieuwe liefde

Na amper twee uurtjes slaap en een lijf vol adrenaline, zat ik om 10 uur alweer overeind in mijn bed met mijn gezicht vol in de zon die fel naar binnen scheen.

En bij het zien van alle berichtjes op mijn telefoon kreeg ik daarbij nog zo’n overweldigend gevoel van blijdschap dat slapen er echt niet meer in zat.

Zoveel views en reacties van jullie! Er waren al zoveel van jullie die de webshop even bezocht hadden en er waren zelfs al bestellingen gedaan; wat een liefde, dank jullie wel!

Ik ben zo blij en geïnspireerd dat ik deze stap genomen heb. Mijn hoofd zit gelijk vol met nieuwe ideeën waar ik zo zin in heb om mee aan de slag te gaan.

Where focus goes, energy flows’

Liefs

Melina

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.