Blog #10 Cotton Candies Exit

Cotton Candies stopt

Dit jaar bestaat Cotton Candies precies 10 jaar en hoe bijzonder is het dan dat ik precies in Blog #10 schrijf dat ik met Cotton Candies ga stoppen. Ja het hoge woord is eruit, ik kan nu niet meer terug! 

En hoe ik tot deze beslissing ben gekomen zal ik je vertellen:

Logica

Het idee speelde al een tijdje in mijn hoofd maar om de stap daadwerkelijk te maken, daar moest ik nog even de moed voor verzamelen. Het is niet niks om hetgeen waar je zo lang aan gebouwd hebt los te gaan laten. Een bedrijfsnaam die in 10 jaar bij best wel wat mensen bekendheid heeft gekregen en eentje die Google inmiddels ook direct herkent als mijn label en website.

Daarbij komt ook dat ik recent nog geïnvesteerd heb in een gloednieuwe website en compleet brandingpack, dit maakte deze beslissing niet echt makkelijker of logisch.

Katoenen snoepjes

“Cotton Candies are here”, schreef ik in 2010 in de roze persberichten die ik naar verschillende tijdschriften stuurde. Ik wilde graag een grappige catchy naam en aangezien ik van roze én suikerspinnen hield en het ook precies omschreef wat mijn t-shirtjes met zelf ontworpen prints waren (snoepjes van katoen) was het de perfecte naam.

What’s in a name

In de loop van de jaren zijn de printjes verdwenen uit het assortiment en krijg ik regelmatig de vraag hoe ik eigenlijk aan mijn bedrijfsnaam kom en wat dit met goudsmeden te maken heeft.

En eerlijk gezegd; Cotton Candies past ook niet echt meer bij wie ik nu ben. Ik voel de magie niet meer, we zijn elkaar na zo'n lange tijd een beetje ontgroeid denk ik. Dus na heel wat overpeinzingen heb ik besloten het oude bekende los te laten en een nieuwe frisse start te maken.

Authentiek

Maar….. ik blijf doen wat ik al de afgelopen paar jaar met heel veel liefde doe; het maken van one of a kind sieraden met een persoonlijke twist. Alleen ga ik vanaf aankomende mei verder onder een gloednieuwe bedrijfsnaam. Een naam die mij past als geen ander; puur en dicht bij mijzelf. 

Zelf ben ik er nu al een beetje aan gewend om de nieuwe naam te gebruiken. Tegen een aantal mensen heb ik 'em al een paar keer hardop uitgesproken en dat voelde én klonk heel goed. 

Op dit moment ben ik achter de schermen druk bezig met alle dingen die moeten worden aangepakt. Zo moeten bijvoorbeeld ook helaas de huidige website en branding eraan geloven. En ook heb ik een flinke lijst met administratieve to-do’s die af gewerkt moeten worden voordat alles officieel geregeld is.

Voor nu hou ik alles verder nog eventjes geheim maar in mei ga ik alles met je delen!

Liefs,

Melina

 

 

 

Terug naar blog

5 reacties

Heel veel succes lieve Melina! Dikke kus Veer

Vera

Heel veel succes !

Greet

De enige juiste beslissing hoor! 💋 Ben nu wel heeeeel nieuwsgierig wat de nieuwe naam gaat worden😊

Astrid

Wauww wat cool! Maar ik schrok eerst wel even.
Succes en ik blijf je graag volgen! Liefs

Fanny Lisette

Heeel herkenbaar Melina!
Heel veel succes met alles & als je jouw toffe t-shirtjes lijn weer op gaat pakken voor de wholesale, let me know! X Saskia I SAZ. boutique Meijel

SAZ. boutique

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.